Potreban web programer/ka, online novinar/ka i stand-up komičar/ka

Objavljeno:

16/08/2012

Autor/ica

Leila Šeper

Fondacija jedan svijet – platforma za jugoistočnu Evropu radi na promociji korištenja informacionokomunikacionih tehnologija za postizanje pozitivnih promjena u društvu. Naša misija je podržati i ojačati aktivnu i efikasnu online zajednicu u jugoistočnoj Evropi, ujedinjenu u naporima za postizanje bržeg demokratskog razvoja i pozitivnih promjena unutar građanskih društava u regionu, putem interaktivnih platformi i saradnje (na lokalnom, nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou).

Za potrebe realizacije aktivnih projekata,traže se konsultanti/konsultantice iz sljedećih oblasti:

1. Web developer/ka
Traže osobu ima iskustva u radu sa Drupalom, Wordpressom, s akcentom na razvijanje modula i tema.
Potrebne su dobre HTML i CSS vještine. Idealan kandidat/kandidatkinja voli raditi u open source programima, samoinicijativan/samoinicijativna je i ispunjava dogovorene rokove.

2. Online novinar/novinarka (bloger, blogerka...)
U sklopu projekta koji ima za cilj podstaći glasače/glasačice na kritičko razmišljanje kao i veću podršku ženama kandidatkinjama na predstojećim lokalnim izborima, traže online novinare/novinarke koji će pisati seriju tekstova o ženama političarkama, odnosno, ženama koje postižu pozitivne promjene u društvu.  U motivacionom pismu pozivaju vas da odgovorite na pitanje – ko su vaše heroine u političkom i društvenom životu na lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou?

3. Stand-up komičar/komičarka
U sklopu projekta koji ima za cilj podstaći glasače/glasačice na kritičko razmišljanje kao i veću podršku ženama kandidatkinjama na predstojećim lokalnim izborima, traže stand-up komičara/komičarku iili grupu komičara koji bi pripremili polusatni nastup koji bi se održao u četiri grada tokom septembra ove godine.  Nastup može biti i u otvorenom i u zatvorenom prostoru, a tražimo kreativne ideje, ne ograničavajuću umjetničku slobodu.

Uz aplikaciju dostaviti kratak prijedlog, opis ideje, sinopsis ili skeč u pisanoj ili audio/video formi, a koji bi im dao sliku o načinu na koji želite nastupiti. Otvoreni su i za drugačije ideje za koje mislite da mogu doprinijeti navedenom cilju programa.

Vaše biografije i motivaciono pismo dostavite na mail adresu sejla.dizdarevic@oneworldsee.org do 23. avgusta 2012. Ukoliko imate pitanja, takođe ih moćete postaviti putem iste mail adrese.

Najnovije

Izjavu prenosimo preko Federalne novinske agencije FENA - Osobe nad kojima se...
Tekst prenosimo sa portala radiosarajevo.ba   S ciljem animiranja javnosti i...
Tekst u potpunosti prenosimo sa portala Muf. Napisala: Lana Pukanić  Šala o...