Aktuelne teme Feminizmi Sex

Šta je stidno oko torbice koja izgleda kao stidnica?

Suzanna Scott je umjetnica koja živi i radi iz svog kućnog studija u sjeveroistočnoj Louisiani. Ona pravi torbice u obliku stidnice (vulve). Tu nema ništa stidno. Njen rad je izložen na nacionalnoj razini i može se naći u privatnim zbirkama širom svijeta. Sadašnji rad Suzanne istražuje feminističke teme i vizualne ideje koje se nalaze u tijelu. Ona  voli raditi s mnoštvom materijala – kamenom, voskom, vlaknima i papirom.
Suzanninu kolekciju torbica “Coin cunts” inspirisala je kandidatura Hillary Clinton. Suzanne je željela da svojim radom skrene pažnju na neravnopravnost spolova, nejednako plaćanje, prostituciju, povećanje grudi, slike tijela…

This Woman Makes Vagina Art

This artist created feminist art by making coin purses to look like vulvas

Geplaatst door NowThis Her op dinsdag 11 juli 2017

Toliko je rečeno o tijelu. Ima još više za reći. Naše tijelo nas čuva i sadrži naš unutarnji život. Naše su misli i želje naše – dok ih ne izgovaramo drugima. To je vidljivi objekt koji proiciramo na svijet i on nas definira prema spolu, rasi i dobi.

Kroz svoj rad istražujem oblike u tijelu i izvan tijela. Fascinirana sam njegovim oblicima, slojevima kože, valovitim naborima, zglobovima i konstantnim šumovima ispražnjenih misli i tjelesnih izlučevina. To je i senzualno i zastrašujuće. To nam donosi užitak i bol. Od rođenja do smrti, zarobljeni smo u ljudskom obliku kojeg nazivamo našim tijelom.

Suzana na užetu drži svoje skulpture, Raw Guts.

Šijem, krpim, zašivam slojeve i pravim skulpture od različitih materijala. Kroz fizički proces, ponavljajući, dajem glas tijelu.


Piše: Erna K.

PhotoCredits: SuzannaScott.com