Sex

Ilustracije: strasti tantričkog sexa

Seksualnost je integrisana u stub ljudske prirode. Hiljadama godina ljudska  bića pronalaze sredstva za izražavanje svojih želja kroz različite umjetničke discipline i kulturne prakse. Hinduska kultura vjerojatno je najotvorenija u pogledu povijesnih seksualnih izraza. Među njihovim višestrukim duhovnim praksama, tantrički seks  odnos vidi kao fizičku vezu koja se razvija u protok energije i povećava duhovnu vezu s božanskim. U ovoj kulturi susret tijela postaje put prosvjetljenja i način razumijevanja samoga života.

Erotičkim ilustracijama ispunjenim bojama i radošću, anonimni umjetnik Alphachanneling prikazuje trenutak kada su zagrljena zemaljska bića u potrazi za duhovnim prosvjetljenjem. Budući da je ovaj umjetnik sljedbenik azijske poezije i kulture nadahnut je indijskim duhovnim zapovijedima i njihovom mitologijom. Alphachanneling je uvijek mislio da je “duhovnost jednako stigmatizirana kao i seks”. Stoga, kroz razigrane likove i postavke, ove ilustracije pokazuju da spol i duhovnost nisu jedno protiv drugog; Naprotiv, oni se spajaju da postanu glavni izvor užitka.

Inspirisan mitologijom i fantastičnim svijetom hinduizma, umjetnik privlači gledatelje kroz šarene slike tako da se mogu osjećati kaojedan od likova u ovoj senzualnoj, mitskoj vizualnoj avanturi. Ljubav svakog pojedinca postaje legenda u kojoj se svako može povezati. Ove ilustracije odvajaju erotizam i strasti u drugo područje izvan granica tijela. To je mjesto gdje možemo osloboditi naše najdublje želje, i gdje se naša mašta može izvoditi.

Piše: Erna K.

Izvor: CulturaColectiva